Stadia és la plataforma amb la qual Google vol conquistar el streaming de videojocs: sense consola i amb suport 4K HDR a 60 FPS

Stadia és la nova i ambiciosa plataforma de Google, la qual no aposta per una consola, si no que es tracta d’un nou servei que ens permetrà jugar en streaming des de qualsevol costat i en qualsevol dispositiu, ja sigui telèfon intel·ligent o ordinador.
 
Google promet que amb Stadia ens oblidarem de les descàrregues, dels pegats, d’haver d’instal·lar, tot estarà “de forma immediata” fins i tot des d’un tràiler de YouTube. Google assegura que una vegada pressionant el botó de “Play” estarem en el joc en cinc segons.

Detalls tècnics

GOOGLE STADIA
RESOLUCIÓFins a 4K HDR a 60 fps durant el llançament i 8K i més de 120 fps en el futur
PROJECT STREAMFins a 1080p a 60 fps
CPUCustom 2,7 GHz hyperthreaded x86 CPUs withAVX2 SIMD
GPUCustom AMD amb 56 unitats de còmput per a 10,7 Teraflops amb memòria HBM2 integrada
API PER A GRÀFICSVulkan d’alt rendiment amb gràfics 3D en temps real
MEMÒRIA16 GB combinats de VRAM amb RAM amb banda ampla de 484 GB/s
SISTEMA OPERATIULinux
GOOGLE DATA CENTERMés de 7500 nodes globals de Google EdgeNetwork
COMANDAMENTWifi amb connexió directa a Google Stadia
COMPATIBILITATDispositius amb Google Cast: PC des de Chrome, iOS, Android, Chromecast, Televisors
PREU I DISPONIBILITATND

Stadia no requereix una consola, però sí que llancen un comandament especial, el qual compta amb botó per a capturar imatges i contingut dels jocs per a compartir directament. També tenim un botó per a Google Assistant, el qual ens servirà per a activar diverses funcions del servei des del mateix comandament.

Un punt important, és que el comandament es connecta directament a la xarxa Wifi i així als servidors de Google per a jugar, no al nostre dispositiu, per la qual cosa, asseguren, l’experiència seria amb latència mínima.

Estàs embussat en un nivell? Google vol que des del mateix comandament li demanem a Assistantconsells, que ens mostri vídeos de com superar aquesta zona o endevinalla, i una gran quantitat de contingut que canviarà la forma en la qual interactuem amb els videojocs.

Google s’ha aliat amb AMD per al desenvolupament de la plataforma, que, segons Google, ofereix un poder de processament gràfic de fins a 10,7 TeraFLOPS, que seria superior a l’actual generació de consoles.

Stadia serà compatible amb multijugador, en alguna cosa que han cridat “multijugador de sofà”, i tot quedarà en els servidors de Google de forma directa per a així oferir una experiència el més ràpida possible sense retards. Google afirma que els battle royalepoden anar des del centenar de jugadors per partida d’avui, fins a milers de jugadors.

Google també va esmentar que Stadia serà cross-platform, per la qual cosa aquells jocs compatibles oferiran multijugador amb usuaris en altres consoles o dispositius mòbils.

Article modificat a partir de l’original propietat de Raúl Álvarez @Lohar extret de: www.xataka.com